twittermania.nl

facebook rss

Onderzoek: veel ikke, ikke in Tweets

Door op 4 - 06 - 2009 17:54

Uit een recente studie van Harvard bleek het al: ijdelheid is een belangrijke drijfveer om te Twitteren. Onderzoek van een aantal lexicografen van Oxford University Press bevestigt dit. Zij hebben sinds januari 1,5 miljoen Tweets bekeken. Het woord ‘ik’ komt daarin veel vaker voor dan in gewone tekst, aldus de onderzoekers.

wordcloud

In normale taal staat ‘ik’ in de top 500 van meest gebruikte woorden op de 10e plaats. In Tweets staat ‘ik’ op de 2e plek. Op nummer 1 staan de ‘usual suspects’ als ‘de’, ‘naar’, ‘als’, ‘en’ en ‘in’. Niet verrassend is dat ‘de’ het meeste gebruikte woord in Tweets is.

Het taalgebruik op Twitter is zeer compact, zo blijkt uit het onderzoek. Het aantal gebruikte woorden in zinnen op Twitter is veel lager dan in normale tekst. In de onderzochte Tweets lag dat aantal op ruim 10, terwijl dat normaal meer dan 22 is.

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “Onderzoek: veel ikke, ikke in Tweets”

  1. Ach,het gaat allemaal om Omnia Vincit Amor.Toch?Pecunia Non Valid.En weten wat er nog te vinden is op die 60.000 planeten die op de Aarde lijken.Misschien zijn ze ook aan het Twitteren.@@@@@@@@

Reageer...