twittermania.nl

facebook rss

Rechtszaak om fake-account

Door op 4 - 06 - 2009 14:55

De vele nep-accounts op Twitter dreigen het bedrijf in San Francisco nu echt geld te gaan kosten. De manager van de Amerikaanse honkbalclub St. Louis Cardinals, Tony La Russa, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Twitter Inc. Hij voelt zich beledigd door de Twitter-berichten die zijn verzonden door iemand die zich uitgaf voor La Russa. Twitter zou inbreuk hebben gemaakt op het merkenrecht en zich schuldig hebben gemaakt aan computerkraak en misbruik van identiteit, aldus de aanklacht.

st_louis_cardinals

La Russa eist een schadevergoeding van Twitter en die kan in het Amerikaanse rechtssysteem al gauw in de papieren lopen. De honkbalmanager zegt dat hij emotionele schade heeft opgelopen en dat zijn reputatie en merk zijn beschadigd. Overigens ging het bij de account @TonyLaRussa – die inmiddels is verwijderd – overduidelijk om een fake. In het profiel stond ‘Bio parodie├źn zijn leuk voor iedereen’.

De nep-accounts zijn ook Nederlandse organisaties en personen soms een doorn in het oog. Zo liet de NOS de account @radio1journaal uit de lucht halen nadat die via Twitter had gemeld dat Jolanthe Cabau van Kasbergen zwanger zou zijn van Wesley Sneijder. Dat bericht werd door verschillende Twitter-gebruikers doorgestuurd.

Gerelateerde artikelen

Reageer...