twittermania.nl

facebook rss

Steeds meer apparaten twitteren

Door op 8 - 08 - 2009 21:28

Steeds meer apparaten versturen tegenwoordig tweets. In april maakten we al melding van het twitterende kattenluik, maar het aantal apparaten op Twitter blijft groeien. Daar houden ze hun volgers trouw op de hoogte van wat ze op het moment aan het doen zijn. Pimpy3wash heeft bijvoorbeeld net een was gedraaid, terwijl Hacklab.toilet zojuist heeft doorgetrokken. Mattsoffice meldt dat de temperatuur 27 graden Celsius bedraagt.

Afbeelding 1

Achter Pimpy3wash, Hacklab.toilet en Mattsoffice gaan respectievelijk een wasmachine, een toilet en een reeks licht- en temperatuursensoren schuil, lezen we op Wired. De apparaten kunnen twitteren met behulp van enkele draden, microcontrollers en Arduino-modules.

“Het begon als een grap”, zegt Seth Hardy, onderzoeker bij een antivirusbedrijf, tegen Wired. Hij is de eigenaar van Hacklab.toilet. “Ik hou niet zo van Twitter en vind dat iedereen er erg alledaagse zaken op plaatst. Ik dacht: waarom mijn toilet er niet ook tussen zetten?” Er zijn op dit moment bijna 700 volgers van @hacklab.toilet.

Het is tegelijkertijd een opensource-experiment met hardware, volgens technologieadviseur Hans Scharler. “Als apparaten gegevens creëren, kunnen die naar een database worden gestuurd. Maar we vinden het leuk om informatie te delen. Dus waarom geen manier vinden om dat te doen?” Scharler heeft zelf een twitterende toaster. Het apparaat meldt bij tijd en wijle dat het iets aan het toasten is, of daarmee klaar is. Er zijn nu 275 volgers van @Mytoaster.

Heb je nu zelf de dringende behoefte om een apparaat te laten twitteren? Deze handleiding helpt je op weg.

Bron: Wired

Gerelateerde artikelen

Reageer...