twittermania.nl

facebook rss

De meeste twitteraars verzenden hun berichten nog altijd via de Twitter-website. Dat blijkt uit onderzoek van Rapleaf. Dit Amerikaanse bedrijf bekeek de 20 meest recente tweets van 4 miljoen Twitter-gebruikers. Maar liefst 65% blijkt Twitter.com te gebruiken om updates te versturen.

twitter clients

Opmerkelijk is de uitkomst van het onderzoek van Rapleaf niet, want ook eerdere onderzoeken gaven aan dat het web verreweg de populairste verzendmethode bij Twitteraars is. Maar waar eerdere enquêtes – zoals onlangs die van Twitstat – een groot marktaandeel aangaven voor Tweetdeck, Twitterfeed en Tweetie, scoren die in het nieuwe onderzoek beduidend lager. Tweetdeck heeft volgens Twitstat een marktaandeel van 14,6%, terwijl Rapleaf niet verder komt dan 4%. Tweetie scoort bij Twitstat 7,9%, bij Rapleaf komt deze applicatie met een magere 2% uit de bus.

Twitstat

Onderzoeksgegevens van Twitstat

Een verklaring voor deze grote verschillen lijkt niet te geven. Misschien speelt een rol dat er inmiddels zoveel applicaties zijn, dat moeilijk is aan te geven welke op dit moment het populairst zijn. Het lijkt wel vast te staan dat de Twitter-website verreweg de meeste gebruikte methode is om tweets te verzenden. Dat zou er weer op kunnen duiden dat veel twitteraars nog betrekkelijk onervaren zijn. Het versturen van een bericht via Twitter.com gaat weliswaar betrekkelijk makkelijk, het volgen van de tweets van je vrienden is via de website verre van handig. Daarvoor zijn applicaties als Tweetdeck en Tweetie veel beter geschikt.

Bron: ReadWriteWeb, Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...