twittermania.nl

facebook rss
9 miljoen Nederlanders (79% van de onlinepopulatie) surfen wel eens op sociale netwerksites. Wereldwijd maakt 72% van de internetgebruikers deel uit van minstens één sociaal netwerk, wat neerkomt op 940 miljoen gebruikers wereldwijd. Dat blijkt uit een wereldwijde studie onder 2.800 internetgebruikers uitgevoerd door het onderzoeksbureau InSites Consulting. Oost-Europa en Azië zijn de regio’s met het laagste gebruik (4 op 10), Zuid-Amerika heeft dan weer het hoogste procentuele gebruik (95%). Nederlanders surfen het meest op Hyves (66%), gevolgd door Facebook (27%). Wereldwijd blijft Facebook het populairste online platform (51% gebruikt Facebook), gevolgd door MySpace (20%) en Twitter (17%). 72% is lid van twee sociale netwerksites.
De meerderheid van de surfers is lid van twee of meer sociale netwerksites, meestal gaat het over twee sites die voor privé- doeleinden gebruikt worden. 16% maakt deel uit van een professioneel netwerk, waarbij LinkedIn het meest populaire is. “Het wordt moeilijk voor nieuwe sociale sites om leden te werven. De meerderheid van de surfers is blij met hun huidige situatie en wil geen lid worden van een nieuw platform. Daarnaast zijn ze ook niet van plan om het gebruik van hun huidige sites af te bouwen. Er bestaat dus een zekere stabiliteit in deze markt.” aldus Steven Van Belleghem, Managing Partner van InSites Consulting.

Inloggen

Gebruikers van sociale media loggen gemiddeld twee keer per dag in. Op professionele sites ligt de gebruiksfrequentie een pak lager, daar is het gemiddelde 9 keer per maand. Er zijn verschillende types gebruikers: er zijn mensen die veel inloggen maar zelden zelf iets schrijven en eerder anderen observeren (14%). Daarnaast is er ook een groep van 26% die regelmatig inlogt en ook elke keer iets schrijft.

Een gemiddelde Nederlandse gebruiker van sociale media heeft 113 vrienden. Het wereldwijde gemiddelde is 195. Daarbij spant Brazilië de kroon met een gemiddelde van 360 vrienden, gevolgd door Portugal met 236 vrienden en de Verenigde Staten met 200 vrienden. Ontvrienden is inderdaad populair. 58% van de sociale media gebruikers heeft al eens een vriend ge-ontvriend. Opnieuw stijgen de Braziliaanse surfers hier boven het gemiddelde uit, daar heeft reeds 81% mensen verwijderd uit hun sociale netwerk.

Bekijk het volledige rapport hier.

Bron: Insites Consulting

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “9 miljoen Nederlanders op sociale netwerken”

  1. HerrOost says:

    Hoezo Zuid-Amerika… Zuid-Amerika is geen land, hoe kan je nou landen met werelddelen gaan vergelijken…

  2. Bert Kok says:

    Klopt, dat moet Brazilië zijn… Foutje, bedankt!

Reageer...