twittermania.nl

facebook rss

Twitter gaat ook plaatsen aangeven

Door op 2 - 03 - 2010 12:39

Twitter ondersteunt al een tijdje de mogelijkheid om je locatie mee te sturen met tweets. Daarbij wordt eigenlijk alleen lengte- en breedtegraad verzonden. Maar is nu veranderd. De API van Twitter is nu zo aangepast dat ook concrete plaatsen – zoals ‘centrum Amsterdam’ of ‘Beurs van Berlage’ – kunnen worden aangegeven. Dat lijkt niet erg belangrijk, maar het geeft Twitter de mogelijkheid om direct te concurreren met locatiegebaseerde diensten als Foursquare. De wijziging is aangekondigd in een bericht aan ontwikkelaars die gebruikmaken van de API Van Twitter.

Verder kondigde Twitter vandaag nog een uitbreiding van de ‘streaming API’. Dat is de verbinding die er voor zorgt dat ontwikkelaars ongelimiteerd real-time gegevens kunnen ophalen bij Twitter. Eerder maakte het bedrijf hierover al commerciële deals met Google, Microsoft en Yahoo. Zij mogen de nieuwe API tegen betaling gebruiken voor hun implementatie van ‘real-time search’.

Vanaf vandaag hebben nu ook 7 start-ups toegang tot deze brandslang van informatie. Voorlopig gratis, maar Twitter maakt haast met het opstellen van licentieovereenkomsten. Nu maken al meer dan 50.000 applicaties gebruik van de gelimiteerde, maar gratis API-mogelijkheden van Twitter.

Bron: Mashable, Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...