twittermania.nl

facebook rss

Onderzoekers van Georgia Tech hebben software ontwikkeld die het dissidenten in landen als China en Noord-Korea makkelijker moet maken hun boodschappen te verspreiden via Twitter en andere sociale netwerken. Het programma met de naam ‘Collage‘ maakt het mogelijk om tekst te verbergen in foto’s en andere bestanden. De onderzoekers van Georgia Tech maken daarbij gebruik van een encryptiemethode die eerder is gebruikt door Russische spionnen.

Sommige dissidenten in China maken op dit moment gebruik van externe proxy-servers en anonieme proxy-software om met elkaar te communiceren. Dat betekent we dat ze een server moeten beheren met het risico op ontdekking door geheime diensten. Met de nieuwe software hopen de Amerikaanse wetenschappers de censuur te omzeilen.

De onderzoekers geven toe dat landen waar hun software gebruikt kan worden toegang tot sociale media als Twitter kunnen blokkeren. Maar volgens hen kunnen autoriteiten zoiets nooit lang volhouden. Ook zou de software kunnen worden misbruikt door kwaadwillenden, bijvoorbeeld voor het uitwisselen van kinderporno.

De wetenschappers van Georgia Tech willen de software presenteren op de Usenix-conferentie volgende maand in Washington.

Bron: GigaOM

Gerelateerde artikelen

Reageer...