twittermania.nl

facebook rss

Sinds deze week heeft iedereen de beschikking over #newtwitter, de nieuwe lay-out van de Twitter website. Die is op veel fronten anders dan de oude website, dus zal ook je eigengemaakte Twitter achtergrond aangepast moeten worden. Daar kun je natuurlijk Twitter background design sites voor gebruiken zoals bijvoorbeeld ColourLovers.com, maar hoe je het ook went of keert; je blijft daar met templates stoeien. Templates zijn leuk als je gewoon iets anders dan standaard wilt, maar als je je achtergrond uniek en persoonlijk wilt maken, bijvoorbeeld omdat je wilt dat het past bij de huisstijl van je bedrijf of organisatie; dan moet je zelf aan de bak!

Voordat we kunnen beginnen met het ontwerpen van onze nieuwe achtergrond eerst even een paar zaken voorbereiden. We kunnen natuurlijk helemaal vanaf het begin beginnen, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijker kan. Daarom heb ik hier een link naar een website waar je een PSD bestand kunt downloaden waarmee je een template krijgt die je zelf als basis kunt gebruiken.

Om dit bestand te kunnen gebruiken heb je eigenlijk Photoshop nodig, of een lichtere variant daarvan als Photoshop Elements. Photoshop is natuurlijk een commercieel programma waar je voor moet betalen, heb je dat er niet voor over, dan kun je natuurlijk gebruik maken van het open source pakket The Gimp, dat gratis programma werkt ongeveer als en kan alles wat Photoshop ook kan; maar het is gratis en zowel voor Mac als Windows als Linux beschikbaar. Hier is de downloadlink.

Nu je zowel de template als het pakket om het te openen hebt is er eigenlijk niets wat je tegenhoudt om je eigen persoonlijke Twitter achtergrond te gaan maken.

Nog een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Niet iedereen gebruikt dezelfde resolutie voor zijn/ haar monitor. In de template wordt rekening gehouden met de verschillende resoluties. De linkermarge is het belangrijkst voor je info, rechts kun je ook dingen doen, maar onthoudt dat niet iedereen dat zal zien.
    Wil je je achtergrond straks testen op verschillende resoluties dan kun je daar tooltjes voor gebruiken voor: FireFoxSafari of Google’s Chrome.
  • In de template zijn lagen (layers) voor de verschillende standaardonderdelen van de twitter website. Die kun je ‘aan’ of ‘uit’ zetten. Hiermee kun je zien of wat je ontwerp ook ‘past’. Tip: ontwerp je eigen design net ‘boven’ de backgroundlayer en schakel de bovenliggende layers regelmatig ‘in’ en ‘uit’ zodat je kunt controleren hoe het er straks uit zal zien.
  • Voor je het uiteindelijke design exporteert naar een jpg of png om in Twitter.com te importeren zet je alle lagen die je niet zelf gemaakt hebt uit.
  • Als je een foto gebruikt is het handig om daarbij passende kleuren te gebruiken; hier zijn handige tools voor zoals bijvoorbeeld Photcapa.
  • Niet iedereen is een geboren designer of illustrator, maar sommige willen mindere goden wel helpen; dus als je daar behoefte aan hebt kun je ook gratis en legaal Twitter iconen downloaden.

Dit geschreven hebbende bedenk ik me net dat ik mijn eigen achtergrond ook nog moet aan gaan passen. Heb je een mooi design voor jezelf gemaakt? Laat dat dan hieronder weten, kunnen wij er inspiratie mee opdoen. En nu aan de slag…

©Twittermania

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “Hoe maak ik mijn NewTwitter achtergrond”

  1. Goede tutorial! Thanks!

Reageer...