twittermania.nl

facebook rss

Afgelopen week heeft Twitter nogal stilletjes al zijn logo’s en andere visuele uitingen aangepast. De aanpassingen zijn subtiel en zullen wellicht niet veel mensen opvallen. Maar tegelijkertijd werden ook de regels mbt gebruik van de naam Twitter en Tweet door derden aangepast. Daardoor werd één van de grootste spelers in dat veld, Tweetdeck, een beetje onrustig. Dat komt omdat er in de nieuwe regels een opmerking staat die nogal een vervelende impact zou kunnen hebben op de applicatie die, naast Twitters eigen website, het meest gebruikt wordt.

Die opmerking luidt als volgt:

Naming your Application or Product, Applying for a Domain

Do: Use Tweet in the name of your application only if it is designed to be used exclusively with the Twitter platform.

Don’t: Use Tweet in the name of your application if used with any other platform.

Nogal duidelijk de laatste zin, en omdat Tweetdeck niet alleen posts naar Twitter verzorgt; maar zich juíst  beroept op het feit dat ze ook posten naar LinkedInFacebookFoursquar en zelfs MySpace en Google’s ter ziele gegane Buzz heb je dan een probleem.

TechCrunch dacht dat ook en vroeg daarom om opheldering aan Twitter. De reactie luidde dat Twitter elke overtreding ‘case by case’ zou behandelen. Daarmee lijkt een kleine start-up die de ‘regels’ overtreedt de spreekwoordelijke Sjaak te worden, maar een grote spelen en goede vriend als Tweetdeck zou ongemoeid blijven.

In ieder geval een reactie die Tweetdecks oprichter Iain Dodsworth tot de volgende tweet bewoog.

@robinwauters we have this in hand, don’t worry we’ll be fine :)

Bron: TechCrunch ©Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...