twittermania.nl

facebook rss

Hoe handig zou het niet zijn als je bepaalde tweets alleen naar een geselecteerde groep volgers zou kunnen sturen? Studenten van de University of California-Riverside vinden dat ook en hebben een oplossing bedacht: Twitsper. Deze applicatie werkt met voorgedefinieerde lijsten. Stuur je een tweet naar een bepaalde groep volgers op een lijst, krijgen alleen die twitteraars die tweet (zogeheten ‘whispers’) te zien. Alleen zij kunnen er ook op reageren.

Nu heeft Twitter welisaar z’n eigen Lists, maar het is niet mogelijk om alleen aan de twitteraars op die lijsten een bericht te sturen.

De app is nu nog alleen beschikbaar voor Android-telefoons. Maar het is de bedoeling dat er ook versies komen voor andere mobiele devices, voor de desktop en voor het web. “Deze versie is bedoeld om aan te tonen dat het mogelijk is om privé-communicatie te hebben op Twitter met groepen van mensen. Iets wat onmogelijk is met de huidige techniek”, zegt prof. Harsha Madhyastha . Hij is een van de professoren die het project begeleiden.

Het concept van groepstweeten zou groepen van mensen dichter bij elkaar kunnen brengen en invulling kunnen geven aan real-time chats via Twitter. Maar het kan ook de manier waarop Twitter wordt gebruikt drastisch veranderen, en de kans verkleinen dat je met onbekenden in aanraking komt. Tegelijkertijd kan het de ruis op Twitter verminderen en dat is iets waar veel mensen nu naar smachten.

Twitsper lijkt een toepassing met toekomst. Ben benieuwd waar dat heen gaat.

Overigens bestaan er al oplossingen voor het twitteren in groepen. Zo is er Yammer, maar dat staat helemaal los van Twitter en is meer bedoeld voor de onderlinge communicatie in bedrijven. Ook is er GroupTweet, dat via Direct Messages werkt.

Bron: Huffington Post, ©Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...