twittermania.nl

facebook rss

Twitter als de nieuwe programmagids

Door op 11 - 11 - 2010 12:52

Twitter kan zich ontwikkelen tot de nieuwe elektronische programmagids. Dat beweerde Robin Sloan van Twitter gisteren op de conferentie NewTeeVee in San Francisco. Volgens hem gaat een “behoorlijk percentage” (Sloan zei niet precies hoeveel) van de 90 miljoen tweets die per dag worden verstuurd, over tv-programma’s. “We praten al 20 jaar over interactieve tv, in afwachting van de beste technologie. Maar misschien is Twitter wel dat platform. Het is eenvoudig, overal aanwezig, werkt op elk platform en iedereen gebruikt het al om over tv te praten”.

Sloan gaf 3 voorbeelden van omroepen die Twitter in tv-programma’s hebben geïntegreerd. Zo geeft het programma LIFE van Discovery Channel kijkers de mogelijkheid om hun eigen ontdekkingen te tweeten. Die berichten worden ook in de uitzending getoond. “Synchroon tv-tweeten”, zoals Sloan dat noemt.

Dan is er volgens hem ook het “sociale kijken”. Kijkers van het kabelstation BET kunnen tijdens @106andpark hun reacties tweeten die vervolgens weer in de show worden gebruikt. “Het geeft kijkers het gevoel dat ze niet alleen op de bank zitten”.

Maar Twitter geeft volgens Sloan kijkers ook de mogelijkheid iets toe te voegen aan de inhoud van het programma. MTV gaf kijkers tijdens de uitreiking van de Video Music Awards de gelegenheid ideeën aan te dragen voor nieuwe danspassen. Daarvoor was de nieuwe Twitter Jockey Gabi Gregg (de eerste ‘TJ’ ter wereld) ingehuurd.

Bron: GigaOMTechcrunch, © Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...