twittermania.nl

facebook rss

Voice of Holland ook Twitter-hit

Door op 13 - 11 - 2010 9:30

Het tv-programma The voice of Holland is naast een kijkcijferkanon ook een echte Twitter-hit. Gisteravond werd de talentenjacht opnieuw bekeken door bijna 3 miljoen mensen, maar #tvoh was ook lange tijd de nummer 1 trending topic in de wereld op Twitter. Het tempo van tweets liep op tot een maximum van 57.000 per uur, blijkt uit cijfers van Statalyze . In totaal werden door ruim 32.000 tweeps bijna 120.000 tweets over The voice of Holland verstuurd. Tot verdriet van veel andere twitteraars overigens, want er werd ook veel geklaagd over het enorme aantal berichten over het RTL-programma.

Voor de echte ‘die hards’ nog even een lijst van de kandidaten waarover het meest werd getwitterd:

  1. Lenny met 9828  tweets
  2. Jennifer met 4991 tweets
  3. Joan met 3987 tweets
  4. Pearl met 3707 tweets
  5. Kiki met 3553 tweets

Opvallend is dat voormalige publiekslieveling Ben Saunders niet in de top 10 van meest getwitterde termen voorkomt.

Interactie en social media zijn belangrijke onderdelen van The voice of Holland. Tijdens de show zitten kandidaten in de “Red Room” (van sponsor Vodafone natuurlijk) waar ze naar hartelust via Twitter en andere sociale netwerken kunnen communiceren met hun fans. Producent John de Mol zei hierover eerder: “Door het koppelen van TV aan online en mobiel is er een verrassende samenwerking ontstaan waardoor de ultieme interactie mogelijk wordt. Dit gaat een nieuw elan geven aan het medium televisie”.

Zo ziet Twitter dat zelf ook. Het bedrijf probeert voortdurend het belang te benadrukken van interactie tussen twitteraars en de makers van tv-programma’s. Deze week zei Robert Sloan van Twitter nog dat de dienst zich kan gaan ontwikkelen tot een soort elektronische programmagids.

Bron: Statalyze , © Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...