twittermania.nl

facebook rss

8% volwassen Amerikanen twittert

Door op 9 - 12 - 2010 11:12

8% van de volwassen internetters in de Verenigde Staten – dat komt neer op zo’n 16 miljoen mensen – gebruikt Twitter. Dat blijkt uit onderzoek van Pew Internet. Het is het eerste onderzoek dat Pew heeft gedaan waarbij uitsluitend naar Twitter is gekeken. De dienst blijkt in de VS vooral populair te zijn in de leeftijdsgroep 18 tot 29 jaar. Van die groep gebruikt 14% Twitter. Verder wordt er verhoudingsgewijs veel getwitterd in de stad en door minderheidsgroepen. Bij Spaanstalige Amerikanen is Twitter echt een hit. 18% van deze groep twittert.

Het onderzoek van Pew bevestigt dat Twitter populairder is bij vrouwen (10%) dan bij mannen (7%). Ook zijn onder de Amerikaanse twitteraars verhoudingsgewijs meer mensen met een hogere opleiding.

Voor het onderzoek ondervroeg Pew iets meer dan 2.250 Amerikanen.

via AllThingsDigital, ©Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...