twittermania.nl

facebook rss

Ken jij al je volgers, controleer jij iedereen die je is gaan volgen, weet je nog of al die accounts nog steeds te vertrouwen zijn? Allemaal vragen waar je hoogstwaarschijnlijk ja op wilt antwoorden, maar waar je als je er even langer bij stilstaat toch aan gaat twijfelen. Er zijn namelijk nogal wat tweeps die ‘echt’ lijken, maar die in werkelijkheid een bot zijn, of een account dat alleen gebruikt wordt om (commerciële) links te posten. Daarom vond ik de tool die ik nu bespreek eigenlijk wel handig om een keer door mijn volgers te laten grasduinen om te zien of dat wel echte accounts zijn: TwitBlock.

TwitBlock scant al je volgers nadat je de tool via OAuth toegang tot je account hebt gegeven. In batches worden ze geanalyseerd op een aantal punten: avatar, bio, hoeveel volgers en terugvolgers het account heeft, hoe oud het account is, hoevaak het account geblocked is en nog een paar. Allemaal zaken die erop zouden kunnen wijzen dat het account een spammer of scammer is.

De resulaten worden in een overzicht getoond waarbij er tevens een ranking aan alle verdachte accounts gegeven wordt:

Zoals je ziet hebben, bij mij, de bovenste twee accounts die gemeld worden dezelfde avatar. Dat is al een teken dat er iets vreemds aan de hand is. Per verdacht account krijg je een overzicht van de onderdelen die gecontroleerd zijn. Dat vind ik erg mooi, het geeft je de kans om zelf nog eens te kijken of je de geconstateerde zaken echt verdacht of problematisch vind.

Ben je zelf ook van mening dat het account inderdaad een spammer of een scammer is dan kun je rechtstreeks in de app de volgers blokkeren, unblocken, rapporteren of goedkeuren.

Wie even tijd heeft en het interessant vind om zijn volgers eens te analyseren kan hier een aangenaam half uurtje mee kwijtraken. Ik vind het wel grappig om enkele van mijn volgers aan een dergelijke analyse te onderwerpen en heb ook inderdaad een paar accounts geblokkeerd.

Maar let op! Er staat een waarschuwing boven die je zeker ter harte moet nemen. denk na voor je zomaar tweeps rapporteert, de gevolgen zijn verstrekkender dan je wellicht denkt; en iemand onterecht aangeven is niet cool!

©Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...