twittermania.nl

facebook rss

Het is nog maar ruim een jaar geleden dat Twitter met veel trots bekendmaakte dat er 50 miljoen tweets per dag werden verstuurd. Sindsdien is het hard gegaan met het aantal berichten. Juni vorig jaar stond het aantal tweets per dag al op 65 miljoen, in september was dat al weer gegroeid naar 90 miljoen. Januari dit jaar was het 110 miljoen en nog maar een maand geleden maakte CEO Dick Costolo in Barcelona bekend dat de teller inmiddels op 130 miljoen tweets per dag stond. Ontwikkelaar Ryan Sarver onthulde gisteravond dat er nu al 140 miljoen tweets per dag worden verstuurd.

Dat komt neer op een gemiddelde van 97.000 tweets per minuut, ruim 1.600 per seconde.

Het is tekenend voor de enorme groei die Twitter de afgelopen 5 jaar heeft doorgemaakt. Je kunt al bijna niet meer voorstellen dat er begin 2007 nog maar 5.500 Twitter-berichten per dag werden verstuurd.

©Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...