twittermania.nl

facebook rss

Concurrent van Twitter op komst?

Door op 13 - 04 - 2011 15:47

Ubermedia, het bedrijf achter bekende Twitter-apps als Ubersocial, Twydroid en Echofon, heeft plannen voor een eigen microblogging-platform. Dat meldt CNN op basis van 3 anonieme bronnen binnen het bedrijf. De Twitter-concurrent van Ubersocial zou tegemoet moeten komen aan een aantal veelvoorkomende klachten over Twitter zoals de lengte van de berichten en onduidelijkheid bij nieuwe gebruikers.


De apps van Ubersocial zijn goed voor 11,5% van alle tweets die op dit moment worden verstuurd. Verder is het bedrijf van Bill Gross al een tijdje bezig met de overname van Tweetdeck, wat het marktaandeel nog veel verder zou vergroten. Maar die deal is tot nu toe nog niet rondgekomen. Ubermedia wist in februari nog eens 17,5 miljoen dollar los te peuteren bij investeerders.

Al vorige zomer circuleerden berichten dat Bill Gross z’n eigen Twitter-platform wilde gaan bouwen. In februari werden de mobiele apps Ubertwitter en Twydroid door Twitter geblokkeerd wegens overtreding van de gebruikersvoorwaarden. Na een aantal aanpassingen, waarbij Ubertwitter ook werd omgedoopt in Ubersocial, werd die blokkade weer opgeheven.

via CNN, BusinessInsider, ©Twittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...