twittermania.nl

facebook rss

Weer nieuwe spamgolf op Twitter

Door op 28 - 04 - 2011 19:06

Het is weer zo ver: er rolt een nieuw golf spam over Twitter. Dit keer gaat het om tweets met een link naar een zogenaamd verboden video van Lady Gaga. Als je op die link klikt, ga je naar een fake YouTube-player. Als je vervolgens op ‘play’ klikt gaat er geen video spelen, maar wordt gevraagd om toegang tot je Twitter-account. Niet op klikken dus. Zoals altijd zijn deze spammers er op uit controle te krijgen over je account om vervolgens nog meer spam te kunnen verspreiden.

We hebben er hier al heel vaak voor gewaarschuwd, maar mocht je toch per ongeluk toch op een onbetrouwbare link geklikt hebben of een app toegang tot je account hebben gegeven, dan is dat nog geen ramp. Ga dan naar je accountpagina,naar settings en dan naar connections en kijk welke apps recent toegang tot je account hebben. Kijk welke je nog wel en welke je eigenlijk nooit meer gebruikt. Degene die je niet meer gebruikt kun je het best toegang ontzeggen, ‘revoken‘.

Het is trouwens niet bekend of dit laatste incident iets te maken heeft met het hacken van de account van Lady Gaga. Gisteren werd bekend dat onbekenden zich toegang hadden verschaft tot de Twitter-account van de zangeres.

via Sophos, ©Twittermania.

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “Weer nieuwe spamgolf op Twitter”

  1. En sommige mensen leren het nooit…

Reageer...