twittermania.nl

facebook rss

Het nieuws over de dood van Osama bin Laden kwam voor het eerst via Twitter naar buiten, dat is inmiddels wel bekend. SocialFlow analyseerde 15 miljoen tweets om er achter te komen hoe het bericht zich over Twitter heeft verspreid. Het begon allemaal met een tweet van Keith Urbahn, stafchef van de voormalige minster van Defensie Donald Rumsfeld. Urbahn heeft 1.000 volgers. Binnen 2 minuten hadden al 300 mensen zijn bericht geretweet. Maar toen de tweet terechtkwam in de timeline van Brian Stelter (55.000 volgers) was het hek van de dam en werd het nieuws massaal verspreid.

Betrouwbaarheid is de bepalende factor bij de snelle verspreiding van een tweet, concludeert SocialFlow. Keith Urbahn had weliswaar niet zoveel volgers, een korte blik op z’n bio leerde wel dat hij uitstekende connecties heeft in het Pentagon. Dat was voor veel mensen dan ook de reden om te retweeten, zegt Social Flow.

Dat iemand met zoveel volgers als Brian Stelter de tweet oppikten, hielp natuurlijk wel bij de verspreiding. Maar ook hier lijkt niet het aantal volgers bepalend, maar de mate van activiteit. Stelter is een obessieve tweeter en dat vergroot waarschijnlijk zijn invloed.

webblog SocialFlow, ┬ęTwittermania

Gerelateerde artikelen

Reageer...