twittermania.nl

facebook rss

Gisteren, dinsdag 23 augustus, werden de Verenigde Staten opgeschrikt door een aardbeving met de kracht van 5.8 op de schaal van Richter. Gelukkig viel de schade aan gebouwen mee en werden er geen al te grote ongelukken met mensen gemeld. Zoals te verwachten viel, reageerde men ook massaal op Twitter, zo massaal zelfs dat binnen de eerste 60 seconden meer dan 40.000 tweets verstuurd werden. Daarna bleef het onderwerp nog lang HOT en werd een TPS (Tweets per second) gehaald van 5.500! Ter vergelijking, toen bekend werd dat Osama Bin Laden gepakt was kwam de TPS niet boven de 5,106 en bij de aardbeving (en daarop volgende Tsunami) in Japan kwam de TPS op exact hetzelfde getal.

Tijdens de aardbeving werd ook nog eens bewezen dat soms het nieuws sneller gaat dan het bijbehorende natuurfenomeen! Volgens Yahoo News arriveerde de tweets uit Washington over de aardbeving 30 seconden eerder dan de daadwerkelijke schokken in New York! Op FourSquare werd in New York een event met de naam “Earthquakeocalypse” aangemaakt waar maar liefst 5.000 mensen op incheckten…

Gelukkig dat er geen gewonden of, erger nog, doden bij gevallen zijn. Of dat een deel van de tweets tegengehouden had betwijfel ik, want bij zo’n grote gebeurtenis zijn er natuurlijk altijd tweeps die zich van hun mees *kuchkuch* humoristische kant willen laten zien. Buzzfeed dook in deze groep en maakte een Top10 van ‘humoristische’ reacties waarvan ik de winnaar je niet wil onthouden:

De geruchten over de breuk tussen Will Smith en zijn vrouw streed dan ook een harde strijd met de aardbeving als het gaat om trending topic.

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “Aardbeving: Amerika reageert op Twitter”

  1. Nico says:

    Aangezien ik op Bermuda heb gewoond, herken ik het plaatje. Is het pad van tropische storm. Waarom?

  2. Oeps, sorry, mijn vaut, wordt nú gecorrigeerd! Excuses Nico en bedankt voor de hint…

Reageer...