twittermania.nl

facebook rss

Deze week zag ik iemand in mijn timeline, @basprass, die tweette hoe de geografische spreiding van zijn Twitter-volgers was. Leuk dacht ik, daar moet ik ook eens een keer naar kijken. Dus ik volgde de link en zijn tweet. En inderdaad, twocation.com is een grappige tool die je laat zien waar je volgers zich bevinden volgens hun lokatie-instellingen. Maar als je deze applicatie wilt proberen, moet je wél even opletten denk ik.

Hierboven zie je een afbeelding van het startscherm van twocation.com. Als je een beetje structopaat bent, zoals ik doorgaans, ben je waarschijnlijk ook geneigd om direct te grote groene knop aan te klikken! Maar let eens op wat erin staat: ‘calculate and tweet’! Als je daarvoor kiest, dan stuur je automatisch een tweet, maar als je eronder kijkt zie je dat er een andere optie is, waar ik een rood vierkant omheen heb gezet, waarmee je ook kunt kijken zónder direct de tweet te versturen.

Daarna geef je via OAuth toestemming om te connecten met je Twitter account. Omdat ik niet denk dat je deze tool vaak gaat gebruiken zou ik daarna die toegang weer intrekken via settings > applicaties.

Twocation heeft even nodig om je analyse te maken en als de tool daarmee klaar is krijg je:

Een wereldkaart met ingekleurde landen, hoe dieper de kleur, hoe meer volgers je hebt. je kunt ook ‘inzoomen’ op bepaalde onderdelen:

Hierboven zie je de spreiding van mijn volgers in Europa. Natuurlijk is Nederland het donkerst gekleurd, ik tweet in het Nederlands. Eigenlijk verbaast het me dat ik überhaupt volgers daarbuiten heb, die kunnen 95% van mijn tweets waarschijnlijk niet volgen! Maar als je internationaal zaken doet, of vooral in het Engels tweet zal een heel andere spreiding zien.

Wie nog specifieker wil weten hoe de spreiding is, moet nog verder naar beneden scrollen. Daar vind je dan een lijst met alle landen ter wereld en erachter exact hoeveel % van je volgers daar hun residentie hebben. Zo weet ik nu dus dat 0,5% van mijn volgers uit Zimbabwe komt. Waarvan acte…

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “Ontdek waar jouw volgers vandaan komen met Twocation”

  1. Stefan says:

    Het klopte bij mij niet echt, dat weet ik zeker… maarja, is wel leuk.
    Echter raad ik wel aan, gelijk na gebruik de applicatie uit het ‘toestemming-lijstje’ te halen, aangezien ze bepaalde permissies krijgen, waar ze niks nodig van hebben.

  2. @Stefan Staat er ook na toestemming geven via OAuth. Dus inderdaad, toestemming geven, kijken en daarna weer intrekken.
    Is sowieso een goede raad om regelmatig die pagina te doorlopen en te kijken welke apps nu écht toegang moeten blijven hebben.

Reageer...