twittermania.nl

facebook rss

Zoals we al eerder hadden aangekondigd, is de vertaling van Twitter in het Nederlands klaar. Het wachten was op de implementatie zodat we er allemaal gebruik van konden maken. Dat moment is nu aangebroken. Wie naar zijn settingspagina gaat kan via het valmenu kiezen voor de taal Nederlands. Naast het Nederlands is Twitter nu ook in het Indonesisch te zien waarmee het aantal talen waarin Twitter inmiddels is vertaald, op 11 uitkomt. Twitter.com is dus nu samen met het Engels in totaal in 12 talen beschikbaar.

Twitter kondigde het nieuws aan via het eigen blog en via een tweet van het eigen @translate account. In het blog wordt het Transslation Centre, waarin deze vertalingen plaatsvinden en worden gecoördineerd, in de spotlights gezet. De vertaling is, samen met die in het Indonesisch, het eerste project dat geheel gecrowdsourced is. Op dit moment zouden rond de 200.000 mensen aan alle vertaalprojecten werken. De focus voor volgende releases liggen bij Maleis en Filipijns.

Onderstaand nog enkele screenshots van de nieuwe vertalingen.

 

De Startpagina

De Profielpagina:

De berichtenpagina:

De wie te volgen pagina:

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

Reageer...