twittermania.nl

facebook rss

Sinds de introductie van de t.co linkverkorter kun je op Twitter.com bijna geen links meer zien die niet ermee (extra) verkort zijn. Dat is onhandig voor sommigen, veiliger voor ons allemaal, maar ook handig voor enkelen die een klein verstopt voordeel ervan gezien hebben. Op Twitter.com, en ook via Twitters eigen apps, wordt de url namelijk ook verkort met t.co, maar als je kijkt naar onderstaande afbeelding dan zie je dat de url in eerste instantie ‘leesbaar’ is, en daarna ingekort wordt met …

Op die manier ‘weet’ je vooraf ongeveer waar de link je naar toe zal leiden en kun je dus makkelijker besluiten of je er op gaat klikken of niet. Ik zeg niet dat dit uniek is voor t.co, in Tweetdeck bijvoorbeeld gebeurt dat op een vergelijkbare manier en andere clients kunnen het waarschijnlijk ook. Maar deze vorm van tonen van links is wel erg intuitief en handig. En de techniek erachter is voorbehouden aan Twitters eigen tools. Tot nu dan!

Afgelopen nacht verscheen op het developers forum van Twitter namelijk een bericht dat de achterliggende techniek vrijgegeven wordt aan developers van andere clients!

Het lijkt maar een klein issue, maar als je erover nadenkt dan zou dit bijvoorbeeld kunnen helpen om aan spam en scam te ontsnappen. Als je direct ‘ziet’ dat de link ergens naartoegaat waar jij niet hoeft te zijn is de kans kleiner dat je erop klikt en besmet raakt.

Ik hoop dat ontwikkelaars snel op deze nieuwe mogelijkheid reageren. Ik ben voor.

Bron : TNW ©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “Zoekresultaten in apps kunnen beter worden”

  1. Tom says:

    LOL!

    Je hebt hier even iets fout gelezen. Alleen de zoek-API geeft nu t.co-links terug als er links in staan. Het was al langere tijd (eigenlijk sinds dag 1) mogelijk om van een t.co-link een langere versie te krijgen :) Dit is dan ook precies wat Twitter’s eigen site deed – en wat vele applicaties dus ook deden.

    Tom

  2. SpotiDJ says:

    Mooi, dan kan ik even wachten met aanpassen van de scripts voor mijn site. Nu gooien de t.co links met daaronder een bit.ly roet in het eten.

Reageer...