twittermania.nl

facebook rss

Social media zijn steeds belangrijker bij het zoeken naar een nieuwe baan. Facebook is daarbij het dominante platform, maar ook Twitter speelt een belangrijke rol. Softwaremaker Jobvite schat dat 8 miljoen Amerikanen hun huidige baan hebben gevonden via Twitter. 10 miljoen zouden via LinkedIn een nieuwe werkring hebben gevonden en ruim 18 miljoen via Facebook. Jobvite baseert zich hierbij op onderzoek onder 1.200 Amerikaanse werknemers.

42% van de ondervraagden zegt z’n nieuwe baan direct aan Twitter te danken te hebben. Dat is net iets meer dan LinkedIn (zie grafiek hierboven).

Uit het onderzoek blijkt dat de zogeheten ‘Super Socials’, mensen met meer dan 150 contacten op social media, meer kans maken om de baan te vinden die ze zoeken. 85% van deze Super Socials zegt werk te hebben gevonden via Facebook. Bij LinkedIn en Twitter is dat respectievelijk 56% en 45%.

Bekijk hieronder een samenvatting van het onderzoek.

Jobvite Social Job Seeker Survey 2011

Het zijn trouwens niet alleen mensen die een nieuwe baan zoeken die gebruikmaken van social media. Onlangs bleek uit Brits onderzoek dat ook werkgevers steeds vaker sociale netwerken inzetten bij het werven van personeel. Zo gebruikt 91% van de werkgevers social media om toekomstige werknemers te screenen.

via PcWorld, ©Twittermania @bertiebee

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “8 miljoen Amerikanen vinden baan via Twitter”

  1. leenvr says:

    tJa een leuk gevolg van twitter. Als ik een zoek of aanbod van een baan zie dan retwiet ik hem :) – Als het ff kan helpen we elkaar Toch !!

Reageer...