twittermania.nl

facebook rss

Recent hebben we een artikel geschreven over hoe de HR-manager 2.0 Twitter en social media kanalen gebruikt om je ‘door te lichten‘ bij een sollicitatie. Daarbij kunnen onverwachte, en in sommige gevallen ook ongewenste dingen naar boven komen. Daarom adviseren we dan ook om je bewust van dergelijke zaken te zijn voor je iets tweet. Maar er zijn ook andere opties, handmatig na een week bijvoorbeeld al je oude tweets verwijderen, of je opgeven voor de nieuwe dienst Tweetdelete.net!Tweetdelete is gebouwd uit het oogpunt van privacy, maar je kunt de dienst natuurlijk om allerlei redenen inzetten; zolang je doel maar is om je tweets te verwijderen. Dat is namelijk wat Tweetdelete doet, en wel permanent!

Via OAuth geef je toegang tot je account, daarna kun je instellen wanneer je tweets verwijderd moeten worden:

Via het valmenu kun je aangeven hoelang je tweets mogen blijven bestaan. Van een dag tot een jaar, je kunt het zelf instellen. Let wel op dat door de technische beperkingen van Twitter alleen je laatste 3.200 tweets gedelete kunnen worden. Dus als je na een jaar invult, dan mag  je in dat jaar niet meer tweets versturen dan die 3.200; anders gaat het niet werken.

Zoals je ziet in bovenstaande afbeelding zijn er nog een paar zaken waar je rekening mee moet houden. De rode tekst is een extra actie die je ‘aan’ moet zetten. Een soort extra beveiliging. Daaronder staan tweet-opties die wel standaard ‘aan’ staan, maar die ik dus uit gezet heb. Als je die aan laat staan ga je automatisch @Tweet_Delete volgen én je verstuurt een tweet dat je @Tweet_Delete bent gaan volgen.

TweetDelete kun je ook weer uitzetten. Daarvoor kun je opnieuw naar de site gaan en je afmelden, of je instellingen wijzigen:

Maar je kunt natuurlijk de app ook toegang tot je account ontzeggen door de toestemming in te trekken via je settings-pagina.

TweetDelete is een leuke app voor wie, om welke reden dan ook, al zijn tweets verwijderd wil hebben. Gaat het je echter alleen om tweets van bijvoorbeeld die gezellige weekends in het studentenhuis bijvoorbeeld, dan kun je beter de app Last Night Never Happened tweets gebruiken. Die kun je selectief inzetten als je hoofd weer helder is. Maar dan heb je wel een iPhone nodig.

Tip: @PetradeBoevere ©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

4 reacties to “Bepaal zelf de houdbaarheid van je tweets met @Tweet_Delete”

  1. Bart says:

    een tweet deleten.
    Wordt heirbij het bericht helemaal van de srever gehaald, of is alleen de link tussen twittertools en de database waar het bericht op staat verwijderd?

  2. Voorzover ik begrijp echt deleten

  3. Henk Stubbe says:

    Is er ook zo`n tool die enkel de mentions verwijderd?

Reageer...