twittermania.nl

facebook rss

Wie heeft mij ontvolgd op Twitter!?

Door op 17 - 11 - 2011 13:00

Niet alleen in real life, maar ook online kunnen er redenen zijn om mensen te ontvolgen of ontvolgd te worden. Vaak genoemde redenen om mensen op Twitter te ontvolgen zijn: Twitter wordt als direct verkoopkanaal gebruikt, links worden meerdere malen gedeeld, automatische tweets, persoon tweet alleen over zichtzelf,  teveel tweets. Een incompleet profiel of een stil account kunnen ook jouw bron tot irritatie zijn. Een die er voor mij persoonlijk bovenuit springt is die van de automatische welkomstberichten.

Uiteraard kunnen niet alleen andere tweeps maar ook wij zelf doel van ‘unfollowing’ en ‘not following back’ zijn. Je kunt ook in kaart brengen wie jouw niet terug volgen en wie jouw de afgelopen tijd heeft ontvolgd. Dit kan met een tools als ‘Who unfollowed me’.

Als je naar de site van ‘Who unfollowed me’ surft, komt de kleurendiversiteit je al tegemoet.

Op de homepage van ‘Who unfollowed me’ kun je ‘Sign in with Twitter’ en ‘Go pro’ selecteren. Deze eerste variant ‘Sign in with Twitter’ is de gratis variant met daardoor uiteraard beperkte mogelijkheden. De ‘Go pro’ variant is de betaalde versie van $ 4,99 per jaar. Om dit bedrag te verzachten zegt Who unfollowed me: ‘What else can you get for a little less than 2 cents a day?’ Het verschil in de gratis en ‘Pro’ variant vind je hier.  In deze post besteden we aandacht aan de gratis variant en dus selecteren we  ‘Sign in with Twitter’.

Alleerst vraagt deze tool toestemming om te connecten met je Twitteraccount. Om dit te bevestigen moet je inloggen en ‘Authorize’ selecteren. Daarna kun je van start.

Bovenstaande afbeelding laat de opties van deze eenvoudige maar praktische tool zien. Deze loop ik hieronder even langs.

Als eerste de optie ‘Check unfollowers’. Met de lite variant kun je elke 15 minuten kijken welke tweep het heeft gedurfd je te ontvolgen. Deze afbeelding geeft weer dat het afgelopen 15 minuten op mijn account rustig is geweest wat ontvolgen betreft.

Als tweede de optie ‘Who’s not following back’. Hier zie je random gekozen tweeps die je niet terug volgen. Een ander feit is dat dit inzicht tot 100 personen beperkt is.

Als derde de optie ‘Unfollower history’. Hier kun je met de ‘lite’ variant zien wat de totale ‘schade’ aan ontvolgingen is van afgelopen week. Omdat ik pas sinds vandaag deze tool gebruik heb ik nog geen historie. Overigens gaat de historie maar 7 dagen terug in de tijd, wil je een langere historie zul je moeten overschakelen op de ‘pro’ variant.

Voor de geinteresseerden, via deze link kom je bij de algemene voorwaarden.

‘Who unfollowed me’ is niet de enige in haar soort. We schreven al eerder een artikel over de tool ManageTwitter en over de tool Grim. Al deze tools brengen in kaart wie een betreffend account niet terugvolgen. Mocht dit je ergeren om of wat voor reden dan ook niet aanstaan kun je ook via al deze tools eenvoudig stoppen met het volgen van jou ‘unfollowers’.  Ook een tool/ plugin als Socialbro is erg geschikt voor het ontvolgen, en is veelzijdiger dan bovenstaande tools op analyse gebied.

Wat jouw persoonlijke grootste irritatiebron op dit gebied en dus een reden tot ontvolgen op Twitter en welke tool jullie het meest praktisch vinden, hoor ik graag onderstaand in een reactie!

©Twittermania @rickbouter

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “Wie heeft mij ontvolgd op Twitter!?”

 1. Peter Vanmechelen says:

  Beste,
  Ik heb een klein vraagje over het gebruiken van de tool who.unfollowed.me
  Bij het inloggen moet je voor een aantal dingen toestemming geven o.a. “this application will be able to post tweets for you”. Wat wordt hiermee bedoeld ? Welke tweets gaat deze tool automatisch posten via mijn account ?
  Kan u dit wat verduidelijken aub.
  Hartelijk dank !
  mvg
  Peter

Reageer...