twittermania.nl

facebook rss

De privacywaakhond EPIC (Electronic Privacy Information Center) heeft een klacht ingediend tegen het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid, Homeland Security. Dat departement zou valse Twitteraccounts gebruiken om twitteraars te bespioneren. Het ministerie zou onder meer zoeken naar woorden die betrekking hebben op illegale immigraten en het verspreiden van besmettelijke ziektes. Het Electronic Privacy Information Center eist toegang tot de gegevens die Homeland Security via Twitter heeft verzameld.

Volgens EPIC is de privacy van twitteraars in het geding. De organisatie had in april al gevraagd om openbaarmaking van documenten over derde partijen die zich bezighouden met het monitoren van Twitter en andere social media. Het zou onder meer gaan om H.B. Gary Federal, Palantir Technologies en Berico Technologies. Homeland Security heeft dat toen afgewezen maar tegen die beslissing is EPIC in beroep gegaan.

via Courthouse News, ©Twittermania @bertiebee

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “Privacywaakhond beschuldigt Amerikaanse overheid van Twitterspionage”

  1. onzin says:

    Spionage? Wat een onzin. Als je iets op twitter gooit weet je dat de hele wereld het kan zien. Waarom zouden overheden geen tweets mogen lezen als hier illegale zaken in vermeld staan? Je kunt ook mopperen op de politie, dat ze automobilisten bespioneren met camera’s. Of de fiscus.

Reageer...