twittermania.nl

facebook rss

Twitter staat erom bekend dat het af en toe dingen verandert of aanpast zonder dat wereldwijd breed wordt aangekondigd. We zien dat soms in aanpassingen in het design, maar soms zijn de aanpassingen nog ‘dieper‘ te vinden. Ze vallen dan alleen op als je als techneut dieper in de code aan het sleutelen bent, of omdat je er een artikel over leest. Zoals ik vanmorgen dus. Twitter heeft afgelopen week namelijk aanpassingen verricht aan de Twitter API waardoor het mogelijk is om volledige conversaties te zien in een zoekopdracht…

Bovenstaande afbeelding toont de resultaten van mijn zoekopdracht naar het woord Sinterklaas. Tot vorige week zou je wel tweets hebben gezien die begonnen met een @naam (een reply op iemand anders tweet dus), maar zou je in de rechterkant nooit de volledige conversatie hebben gezien omdat die variabele niet in een zoekopdracht werd meegegeven. Om die complete conversatie – die soms voor het begrijpen van de tweet best wel handig is – te zien zou je de unieke code als ‘stand alone‘ moeten bekijken. En dan nog krijg je alleen nog maar de tweet te zien waarop gereageerd werd, en niet de gehele conversatie zoals nu.

Het lijkt een kleine aanpassingen waar het nut ervan niet direct voor de hand liggend is voor iedereen.

Maar als je de reactie van Andy Baio, projectleider van archiverings- en analysetool ThinkPad leest, dan snap je het wellicht iets beter:

“For developers using the Twitter API, being able to easily see the lifetime history of a Twitter conversation is huge. On my most recent project, I spent way too much time building kludgy workarounds for missing reply IDs. I’m excited to throw out all that code.”

De aanpassing van de API maakt het nu ook mogelijk om de @mentions, foto’s, video’s en al die andere goodies in search direct te zien.

Bron: blog.programmableweb.com ©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

Reageer...