twittermania.nl

facebook rss

Vanaf vandaag is via Twitter de behandeling te volgen van een hartpatiënt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Cardioloog Lukas Dekker (@CardioloogLukas) en patiënt Ad Langendonk (@hartpatientAd) twitteren een maand lang over de voorbereiding op een operatie, de ingreep zelf en de nabehandeling. Meetwitteren kan onder de hastag #hartpatientad. De Twitteractie wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Healthcare die hiermee de aandacht wil vestigen op de vooruitgang die de afgelopen jaren is geboekt bij de behandeling van mensen met hartritmestoornissen.

Ook tijdens de ingreep zal cardioloog Dekker vanuit de operatiekamer twitteren en kunnen aan hem vragen worden gesteld. Tijdens de operatie – een zogeheten ablatie- wordt met röntgengeleiding een katheter ingebracht in het hart. De arts schakelt daarmee elektrische prikkels in een bepaald deel van het hart uit, waardoor de ritmestoornissen in het hart van Ad Langendonk verdwijnen. Door de hartafwijking hij bijna niets meer.

via ED, ©Twittermania @bertiebee

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “Behandeling hartpatiënt live via Twitter te volgen”

  1. martin de Vries says:

    Ben een oud patient van 4 jaar geleden en erg blij met de operatie,waardoor ik weer normaal kanfunctioneren,Alleen het gebruik van medicijnen daarna is wel belangrijk om aan te geven hoe je je voelt.Gebruik nu Solotol 80mg 2 per dag en 1 tabletlanoxin 0.25 mg per dag en natuurlijk bloedverdunners.Maar na 1 jaar was alles onder controle en ben ik van een hartslag van 275 naar 77 terug op aarde.
    martin@merwehoofd84.nl

Reageer...