twittermania.nl

facebook rss

Indonesische speelfilm over Twitter

Door op 24 - 01 - 2012 14:00

In Indonesië is Twitter erg populair. Het land staat al jaren in de top 5 van meest twitterende landen. Twitter is er zo populair dat er nu ook een echte speelfilm over is gemaakt: #republiktwitter. De film is een romantische komedie die laat zien hoe Indonesische jongeren omgaan met Twitter en andere social media. De film, die uiteraard helemaal in het Bahasa Indonesia is, gaat op 16 februari in première.

#republiktwitter is niet de eerste Indonesische speelfilm over social media. In 2010 kwam “I Know What You Did On Facebook” uit. Die film werd in Indonesië wel slecht onthaald.

Twitter heeft de manier waarop in Indonesië wordt gecommuniceerd drastisch veranderd en deze nieuwe film weerspiegelt dat, zegt Aulia Masna van de Indonesische techsite DailySocial. “De meeste Indonesiërs gebruiken Twitter echt als een chat-platform. Indonesiërs kletsen ook graag”, aldus Masna. “In eerste instantie was ik sceptisch over het idee achter de film, maar na een tijdje begon ik het te snappen. Het is een vrij nauwkeurige blik op hoe Twitter het leven van Indonesiërs heeft veranderd. De trailer slaat dan ook op veel punten de spijker op de kop”.

Bekijk hieronder een van de trailers van de film.

via TNW, ©Twittermania @bertiebee

Gerelateerde artikelen

Reageer...