twittermania.nl

facebook rss

Vorige week lieten we je zien hoe tijdens Twitters Hack Week een deel van het personeel de geschonken tijd besteedde aan het maken van een (grappige) personeelsvideo. Ik weet nog dat toen ik het artikel schreef de video slechts 340 keer of zo was bekeken en inmiddels staat de teller op ruim 540.000! Dus ik durf voorzichtig te concluderen dat er meer mensen het een grappige video vonden. En zoals bij elke succesvolle film is er ook hier een ‘Behind The Scenes…’ van. Dat ga ik je dus niet onthouden…

De video werd gemaakt door Jeremy Briggs en Ian Padgham van Twitters eigen corporate design team. het budget bedroeg exact $0,0. De camera werd door Jeremy van huis meegenomen en Ian tekende (letterlijk en figuurlijk) voor de tekening van Costolo.

Iedereen die in de video voorkomt werkt ook daadwerkelijk voor Twitter. Als reden voor het maken van de video geeft Ian als antwoord:

“Recruiting videos are the worst. Jeremy and I decided to make the worst possible video ever, since there was no way to make a good one. Knowing that #HackWeek was coming up, we wanted to have fun and embrace the awesome creative environment you find at Twitter.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Twitter een dergelijke No-Budget personeelsvideo maakt. In 2010 werd, wederom onder de vleugels van Jeremy Briggs, al eens eerder een dergelijk project opgestart:

Nu weten we allemaal dat Twitter slechts om twee personen draait: Lady Gaga en Justin Bieber. De rest van ons zitten er alleen om die twee te volgen; maar door deze video is de laatste in problemen aan het arken. Het blijkt namelijk dat de personeelsvideo ook gezien is door de maker van Justins videoclips, en die wil nu ook bij Twitter gaan werken zoals ian laat weten in onderstaande tweet:

Bron: Mashable ©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

Reageer...