twittermania.nl

facebook rss

Afgelopen week was er veel te doen over de vrijheid op internet met acties tegen SOPA/PIPA/ACTA en de FBI die daarna de p2p-site MegaUpload in Nieuw-Zeeland sloot en de eigenaars arresteerde. De internet activistengroep Anonymous verklaarde daarop de oorlog aan de FBI en instellingen die zich verzetten tegen het ongebreidelde gebruik van p2p-sites als MegaUpload. Ze lanceerden wat een Ddos-aanval wordt genoemd op sites als FBI.gov en de Amerikaanse tegenhanger van Brein RIAA. Maar nu is bekend geworden dat nietsvermoedende tweeps daaraan onbewust meegewerkt kunnen hebben!

De mensen die zich verenigd hebben in de los-vaste groep Anonymous, @YourAnonNews, hebben een link verspreid die als je erop klikt een Ddos-aanval in werking zet. Tot voor kort werd een link verspreid om eerst een tooltje te downloaden, Low Orbit Ion Cannon. (LOIC), waarmee je een dergelijke aanval kon beginnen, maar nu werd de aanval inwerking gezet door in een link in een tweet te klikken.

De link wordt nog steeds verspreid! Als je zoekt op de termen in bovenstaande afbeelding dan zie je nog steeds tweets met de link verschijnen. Dus op eigen risico en wees bewust van wat je doet als je klikt op één van de links in deze zoekopdracht…

Volgens berichten van Anonymous hebben aan de gecombineerde aanval 5.635 mensen deelgenomen:

Ik ben dus wel benieuwd hoeveel daarvan zich daarvan niet bewust waren? In de VS staat op het helpen bij een dergelijke aanval een maximum celstraf van 10 jaar cel! En de kans dat je uitgeleverd wordt is reëel, dus nogmaals een waarschuwing als je op de link voor de Ddos-aanval wil klikken. Soms is het beter iets niet te doen als je de gevolgen van wat je in gang zet niet kunt overzien!

Bron: Gawker ©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “Nietsvermoedende tweeps door Anonymous geronseld”

  1. Frederieke says:

    MegaUpload is (was) geen P2P site, maar een filelocker. Vergelijk het met Dropbox en dergelijke (die dus inmiddels ook in de rats zitten)

Reageer...