twittermania.nl

facebook rss

Een onderwijsbond in Schotland waarschuwt z’n leden voor het gebruik van Twitter en Facebook. Die social media kunnen de loopbaan van leraren in gevaar brengen, zegt de Scottish Secondary Teachers Association. Dat zou vooral het geval kunnen zijn als leraren teveel persoonlijke informatie prijsgeven op sociale netwerken, aldus de Schotse onderwijsbond. Ook is de bond bang dat onderwijzers op Twitter en Facebook te familiair worden met leerlingen.

Op dit moment is de onderwijsbond bezig met het opstellen van richtlijnen voor het gebruik van social media. Daarin wordt leraren onder meer afgeraden ook maar iets prijs te geven over hun privé-leven. “Maak verder nooit opmerkingen over je werk, je werkgever en over zaken rond lesgeven in het algemeen. Het is altijd mogelijk dat dit verkeerd wordt geïnterpreteerd”, zegt de vakbond.

via BBC, ©Twittermania @bertiebee

Gerelateerde artikelen

Reageer...