twittermania.nl

facebook rss

Morgen, zondag 5 februari, komt de wereld (in Amerika tenminste) grotendeels tot stilstand als de 46ste Superbowl gespeeld en uitgezonden wordt. Wie geen sportfanaat is kan zich maar moeilijk voorstellen dat honderden miljoenen mensen achter hun televisie gekluisterd zitten om de verrichtingen van beide teams te volgen. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat adverteerders van deze aandacht willen meeprofiteren. Afgelopen week lieten we al zien hoe de Coca Cola Polar Bears zich op het event voorbereiden, maar welke adverteerder krijgt nu de meeste buzz op twitter?

Nou, dat kan ik je zeggen omdat ik zojuist ontdekte dat het Labs onderdeel van Brandwatch.com een speciale Superbowl buzz pagina heeft gemaakt! In bovenstaande afbeelding kun je dus zien dat Volkswagen de meeste buzz krijgt.

Ook al heb je niets met adverteerders of sport, dan nog zou ik je aanraden om de site eens met een bezoekje te vereren. Het is namelijk ook nog eens erg erg leuk in beeld gebracht!

Op het moment dat je over geen enkele adverteerder hoovert krijg je rechts een ranglijst:

Daar staan allerlei statistische gegevens zoals de hoeveelheid tweets en grafiekjes per adverteerder. Maar als je in het ‘grote veld’ over de adverteerders hoovert verandert de right per adverteerder:

Dan krijg je opeens een breakdown van allerlei stats zoals hoeveel er gespendeerd is, sentiment per dag, wordcloud en zo nog een paar.

Maar zelfs als je nergens overheen hoovert blijkt de site te animeren, je ziet tweets verschijnen, en er zijn ook twee ‘holes’ voor UK en US News en er is zelfs een speciale plaats voor de CheerLeader!

Ook de teams krijgen natuurlijk veel buzz op twitter, daar heeft MediaBistro een mooie infographic van gemaakt.

©Twittermania @Hermaniak

PS: Ik weet nog steeds niet of en zo ja, waar ik zondag de Superbowl in Nederland kan volgen? Pretty Please, iemand een idee?

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “Welke Superbowl adverteerder krijgt nu al de meeste buzz”

  1. Ja, eindelijk antwoord op waar je het live kunt kijken:

  2. Opa1959 says:

    BBC 1

Reageer...