twittermania.nl

facebook rss

Twitter heeft micro-blogging platform Posterous gekocht volgens een mededeling op Posterous.com. Posterous is, samen met Tumblr, een platform dat je in staat stelt om allerlei content, van tekst tot foto’s en video’s, te delen. Die updates kun je weer voorzien van een eigen jasje en delen op bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Het zit tussen het uitgebreidere bloggen op WordPress en het micro-bloggen op Twitter in. In een tweet met een verwijzing naar hun eigen blog heeft Twitter het zelf ook aangekondigd.

De tweet luidt als volgt:

Op het blog staat:

Welcoming the Posterous team to the flock

Today we are welcoming a very talented group from Posterous to Twitter. This team has built an innovative product that makes sharing across the web and mobile devices simple—a goal we share. Posterous engineers, product managers and others will join our teams working on several key initiatives that will make Twitter even better.

Posterous Spaces will remain up and running without disruption. We’ll give users ample notice if we make any changes to the service. For users who would like to back up their content or move to another service, we’ll share clear instructions for doing so in the coming weeks.

We’re always looking for talented people who have the passion and personality to join Twitter. Acquisitions have given us people and technology that have enabled us to more quickly build a better Twitter for you.

Here’s the Posterous post on today’s news.

Recent nam Twitter ook al het team van Summify over, een platform dat gebouwd was voor het agregeren van allerlei nieuwsbronnen op persoonlijk niveau. In de intro sprak ik al over Tumblr, dat een vergelijkbare dienst levert. Daarover waren al eerder geruchten over een overname; maar het is dus Posterous geworden.

Posterous zelf zegt er in hun blog over dat het team blij is de stap naar Twitter te maken en dat Posterous Spaces zal blijven functioneren. Het lijkt er dus op dat het Twitter wederom om het team te doen is, en minder om de functionaliteit van Posterous zelf.

Summify werd direct na overname gesloten, maar Posterous zegt dat het bijtijds zal melden als er veranderingen plaatsvinden:

Big news: Posterous has been acquired by Twitter!

The opportunities in front of Twitter are exciting, and we couldn’t be happier about bringing our team’s expertise to a product that reaches hundreds of millions of users around the globe. Plus, the people at Twitter are genuinely nice folks who share our vision for making sharing simpler.

Posterous Spaces will remain up and running without disruption. We’ll give users ample notice if we make any changes to the service. For users who would like to back up their content or move to another service, we’ll share clear instructions for doing so in the coming weeks.

You can find more information answers to other questions you may have here.

Finally, we’d like to offer thanks to all of our users, especially those who have been with Posterous since day one. The last four years have been an amazing journey. Your encouragement, praise and criticism have made us better.  Thanks for that. We look forward to building great things for you over at Twitter.

Op hun blog staat ook een verwijzing naar een Frequently Asked Questions (FAQ) over de overname en de toekomst.

©Twittermania @Hermaniak

Naschrift: Volgens TheNextWeb beweerde Postereous no maar 19 dagen geleden dat er absoluut geen plannen waren voor een verkoop.

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “Twitter koopt micro-blogging platform Posterous”

  1. Ben heel benieuwd wat dat gaat worden. Heb sinds enige tijd zelf een blog op Posterous. Ik koos voor Posterous, omdat ik mijn familie, vrienden en kennissen ook online op de hoogte wilde houden over hoe het met mijn zieke broer gaat. Ik deed dat eerst via Facebook, maar niet iedereen heeft Facebook, vooral de generatie boven ons niet. Blogger vind ik niet fijn werken (hopeloze admin) en een subdomein aanmaken op mijn eigen website vond ik teveel gedoe. Posterous heeft bovendien een fijne integratie met Facebook en Twitter, je kunt elke post automatisch doorzetten naar beide platformen.

  2. I’d like to find oout more? I’d liike to find out some additiolnal information.

    Also visit my web-site – Organisational Resilience

Reageer...