twittermania.nl

facebook rss

Twitteren in een kleuterklas

Door op 6 - 04 - 2012 16:00

Jong geleerd is oud gedaan, dus als ik onderstaande video bekijk dan moet je de nieuwste Twitter-guru’s over een jaar of 15 in New York gaan zoeken; of je kijkt in LinkedIn wie zijn ‘kindergarten’-tijd in de klas van Jennifer Aaron doorgebracht heeft. Zij heeft namelijk een account voor ouders, vrienden en bekenden van haar kleuters die samen besluiten wat ze die dag zullen tweeten over de dag op school die aan het aflopen is.

De lerares sluit driemaal per week de schooldag af met een ‘twitterles’, samen besluiten de kinderen wat ze zulen gaan tweeten, de tweets gaan altijd over wat ze die dag geleerd en gedaan hebben. Het account is gesloten en die lerares zit altijd tussen de kinderen en de tweets in; het is een gezamenlijke handeling. Op die manier krijgen alleen de juiste, geselecteerde personen toegang tot de klassetweets en blijven de kinderen beschermd tegen onverlaten. Maar ze leren ondertussen wel omgaan met social media en als bijkomend voordeel wordt de dag nog eens kort herhaald waardoor de aangeboden lesstof ook weer eens voorbij komt met alle positieve gevolgen van dien.

Bekijk onderstaande video maar eens:

Ik ben benieuwd of er in Nederland ook dergelijke leuke initiatieven zijn. Wie ze kent mag ze noemen in de comments.

Bron ©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

5 reacties to “Twitteren in een kleuterklas”

  1. Ines says:

    In Frankrijk volg ik @classe_corinne een kleuterklas uit Duinkerken.

  2. @kiekidee says:

    Kiki twittert over wat zij doet in de natuur en buiten en allerlei andere ideetjes. wel startend. samen met kinderen wil zij de wereld mooier maken

  3. Leerlingen twitteren een nieuw woord dat ze geleerd hebben naar de ouders. Zij twitteren een zin terug met het woord erin verwerkt.

  4. Linda Vonhof says:

    @ Linda Willemsen: Ik vind je voorbeeld interessant. Kunnen we deze interactie via tweets ergens meelezen?

Reageer...