twittermania.nl

facebook rss

Wanneer begon jij met Twitter?

Door op 29 - 04 - 2012 12:30

Er zijn al best wel veel tooltjes die je vertellen, of laten zien, wanneer jij exact bent begonnen met twitteren. Twopchart (who else) doet dat vrij aardig, maar er zijn er meer die het net iets anders doen zoals howlonghavei.com, maar blijkbaar zijn er nog meer en doen die iets anders. Want waarom zou Twitter zelf anders aandacht aan zo’n tooltje besteden? Dat doen ze vrijwel nooit aan tools die ze net zelf gemaakt hebben!

De tool wordt door Twitter zelf gepromoot als klein oftwel ‘nifty':

Voorzover klopt het, maar ook al ben ik redelijk fan van ‘minimal’ design, dit valt me een beetje tegen… Geen eigen url, wel de mogelijkheid om te tweeten (en de app te promoten daarbij) en in de right zie ik iets grappigs: je kunt een bookmarklet saven waarme je snel alle andere twitteraars kunt controleren. Maar dat kan me niet genoeg bekoren.

De toolmakers hebben er nog één: HowoftendoItweet.com

Wederom hetzelfde design, opnieuw de bookmarklet en wederom een teleurstellende ervaring… 22,2 tweets per dag? Tja, als je vandaag meerekent wellicht, maar deze dag is (als ik dit schrijf) nog vers van de pers, dus dat lijkt me het gemiddelde nogal beïnvloeden.

Nee, beide tools kunnen me niet echt boeien, dan zijn de voorbeelden in de intro en elders in deze site beter.

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

Reageer...