twittermania.nl

facebook rss

Heel München likt nog steeds zijn wonden na de smadelijke nederlaag in de finale van de Champions League tegen Chelsea. Met het onverkwikkelijke fluitconcert voor Arjen Robben in de “friendly” tegen het Nederlands elftal als voorlopig dieptepunt. Ook op Twitter was de finale een hot topic, waarbij een nieuw TPS-record werd gevestigd. ExactTarget heeft een mooie infographic gemaakt met een aantal leuk weetjes over het twitteren tijdens het duel tussen Bayern München en Chelsea.

De weblog ExactTarget heeft in de periode van 14 tot en met 19 mei vanuit verschillende invalshoeken de mentions op Twitter bekeken: beide teams, sponsors, spelers en land van herkomst. Enkele hoogtepunten:

  • meer dan 1,2 miljoen tweets tijdens het duel;
  • over Roberto di Matteo werd veel meer getweet dan over Jupp Heynckes (voor dat feit heb je geen statistieken nodig );
  • Samsung (shirtsponsor Chelsea) werd in 90% van de sponsor tweets genoemd, de overige 10% was voor T-Mobile van Bayern;
  • bijna een kwart van de tweets kwam van Engelse mobieltjes;
  • 68% van de tweets was in de Engelse taal.

De Nederlandse inbreng, zowel qua gebruik als over Robben is niet hoog genoeg, om te verschijnen in de fraaie infographic.

Bron, ©Twittermania, @VincentL

Gerelateerde artikelen

Reageer...