twittermania.nl

facebook rss

We twitteren wat af gedurende de dag, en wie de laatste dagen online geweest is weet dat het weer één van de meest besproken onderwerpen is. Vooral als het te warm, te koud, te voctig, te benauwd, te nat of te droog is. Voorgaande opsomming laat al zien dat wij als Nederlanders een nogal amigue relatie hebben met het weer. Dat deed het Nederlandse visualisatiebedrijf CLEVER°FRANKE besluiten om eens een infographic te maken die keek hoe de correlatie was tussen hoe wij het weer beschrijven in tweets en hoe het KNMI dat doet in cijfers. En ik verklap alvast: WOW!

Om de infographic te maken, gebruikten ze 714.843 tweets over het weer en vergelijken die met de officiële gegevens van het KNMI, en wat blijkt? We klagen meer dan we eigenlijk zoouden moeten doen, tenzij de zon schijnt.

Dat is een erg korte samenvatting van de klus die CLEVER°FRANKE gedaan heeft. Hun infographic is namelijk in alle opzichten overweldigend. ‘Normaal’ plaatsen we die ook in een bericht als dit en linken naar het origineel, maar dat zou in dit geval het resultaat te kort doen!

De kaart is namelijk interactief, en dat kunnen we je hier niet tonen, daarvoor moet je naar het origineel. En ik kan dat alleen maar aanraden!

Bron ©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “Infographic: Twitter en het weer in Nederland”

  1. Jasper says:

    Dan heb ik deze http://www.weernederland.com website in ieder geval niet voor niets gemaakt ! een mooi overzicht met radars, weerkaarten en het weer op korte an lange termijn.

Reageer...