twittermania.nl

facebook rss

Twittter is niet alleen wat wij doorlopend aan de voorkant zien, maar Twitter is ook een aaneenschakeling van databases met alle bijkomende codes, protocollen en wat diens meer. We hadden het er vorige week al over in het artikel ‘Waarom je bepaalde woorden gewoon niet kúnt tweeten‘. Afgelopen nacht heeft Twitter, of beter gezegd de developers van Twitter, een paar aanpassingen doorgevoerd die voor de meesten van ons te technisch zijn om interessant te zijn. Maar het effect ervan is dat zeker wel!

Twitter kondigde de uitrol van de backend wijziging zelf aan via een tweet:

Er zijn twee wijzigingen die we het snelst zullen merken. Enerzijds is dat als we een tweet bezoeken die als ‘stand alone’ is gelinkt. Wij doen dat ook vaak als we een tweet niet embedden, zoals hierboven, maar een link naar de tweet op Twitter.com aanbieden.

Tot gisteren stond er dan een hashbag tussen zoals ze dat noemen. Dat is dit stukje in de url: #! Hieronder zie je twee url’s, één met en één zonder de hashbag:

In de bovenste staat geen en eronder staat wel een hashbag in de url. In de toekomst zal ook in de onderste geen hashbag meer staan.

Het is allemaal wat technisch, en voor de geïntereseerden staat de uitleg op het engineering blog, maar het komt erop neer dat de pagina daardoor sneller laadt.

Dat is ook het geval bij de tweede aanpassing en dat wordt ‘time for first tweet’ genoemd. Dat betekent dat de tijd die in beslag genomen wordt tussen het klikken op de link (of het intypen van de url) en de tijd die nodig is om de eerste tweet te tonen nu tot 5x sneller is.

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “Twitter wijzigt backend en maakt Twitter.com 5x sneller!”

  1. Typo in het artikel…
    Dat betekenT.
    Verder enkel positief dat alles nu sneller zou moeten verlopen. Kunnen ze bij Facebook iets van opsteken!

Reageer...