twittermania.nl

facebook rss

Gister verraste Twitter vriend en vijand (en menig adverteerder die ook nog van niets wisten) met de mogelijkheid om je Twitterprofiel extra uitstraling te geven met een extra visuele afbeelding die in de wandelgangen inmiddels header-image is gedoopt. Dit kon al op Facebook Pages en Timeline en op Google+ profiel en bedrijfspagina’s en nu dus ook op je Twitterprofielpagina. Voor zakelijke accounts is dit natuurlijk een buitenkans om extra ‘reclame’ te maken, maar ook particulieren kunnen er leuke dingen mee doen. Hieronder staat een link naar een gratis voorbeeld waarmee je je eigen header image nóg makkelijker en mooier kunt maken!


In bovenstaande afbeelding zie je wat ik met even spelen gemaakt heb voor de gein. Er zitten een aantal leuke ‘trucjes’ in die het gebruik van een header image in combinatie met je avatar extra mogelijkheden bieden.

Ik heb als eerste de achtergrond van de header image gecombineerd met mijn avatar (waar de witte rand omheen zit). Op die manier vormen avatar en afbeelding één geheel. Daarnaast ben ik plotsklaps ‘Verified’! !!! Nee, natuurlijk niet echt; ik heb het blauwe vinkje gezocht en exact achter mijn naam geplaatst (flauw grapje). (aanvulling: En gevaarlijk zoals Hoof hieronder in de comments deelt!)

Wil je ook een dergelijke header maken? Dan kun je grebruik maken van de gratis psd die James Young beschikbaar stelt. Daar heb je Photoshop voor nodig, heb je die niet, dan kun je de header image ook bewerken met het gratis programma Gimp.

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij de combinatie header image, avatar en background image (waar we ook een keer een gratis psd voor aanboden), dan heeft Twitter op haar advertising blog een PDF met tips.

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

3 reacties to “Maak je eigen Twitter header image met deze gratis PSD!”

  1. Hoof says:

    Toevallig gisteren gelezen, Twitter heeft in haar voorwaarden staan dat dat verified vinkje reden kan zijn om het account offline te halen.. http://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/33589/40-ways-to-get-banned-from-the-top-5-social-networks. De psd is handig natuurlijk :)

  2. @Hoof dank voor die update! Erg nuttig, verified vinkje zette ik als grap, maar als je dat echt doet kan het je dus kostbaar komen te staan! Goed om in acht te nemen dus!

  3. Deze is ook handig en iets completer: https://www.facebook.com/notes/erwin-meester/de-neuwe-grote-twitter-header-instellen-doe-je-zo/522622454431568

    Download link naar template in .psd en .png staan onderaan.

Reageer...