twittermania.nl

facebook rss

Twitter heeft zojuist een nieuwe feature gelanceerd voor Twitter.com, en de iPhone-, iPad- en Androidapps. Vanaf nu kun je je persoonlijke pagina uitbreiden met een eigen header image. Daarmee lijkt het de stap te volgen die eerder gezet werd met Facebook Timeline en Google+. De nieuwe feature kan ingesteld worden via mobiele apps die zojuist vernieuwd werden en via Twitter.com. Maar daar had ik de functionaliteit nog niet in settings >; design. Maar hij werkt al wel zoals je hieronder ziet!

De afmetingen van de nieuwe personal branding mogelijkheid is 1252×626 en biedt bedrijven en privé-personen de mogelijkheid om zichzelf beter te profileren. De afbeelding is zowel op Twitter.com te zien (mooi in combinatie met een eigen background) en ook op de iPhone- en iPad- (en Android) app als je op de nieuwe ‘Me Button’ klikt op de site (ik in de apps). De tekst van je bio komt eroverheen te liggen, dus je moet wel rekening houden met het design.

Twitter kondigde de wijziging zojuist aan via een tweet:

Maar er is meer nieuws, de iPad-app is volledig vanaf de basis opnieuw opgebouwd en biedt nu meer mogelijkheden

en ook een aparte tweet om de mogelijkheden van de iPhone- en Androidapp te demonstreren.

Naast de nieuwe afbeelding is ook een ‘Me’ button toegevoegd. Waar je eerst aan de rechterkant via het mannetje-icoon omslachtig naar je eigen profiel moest gaan, kan dat vanaf nu direct via de nieuwe button.

©Twittermania @Hermaniak

Naschrift: inmiddels is de functionaliteit ook via Twitter.com voor (bijna) iedereen uitgerold!

Naschrift 2: En inderdaad, zoals eerder voorspeld< /a> is met deze update ook de optie om images te hosten op Twitpic, Yfrog ed verdwenen.

Gerelateerde artikelen

2 reacties to “Twitter biedt vanaf nu header images aan voor iedereen!”

  1. Lonieke says:

    Herman, mag de header dat je weet ook (grotendeels) wit zijn?
    Ik zie geen optie om de letterkleur aan te passen van de bio (is bij jou wit). Weet jij dat misschien?

  2. @Lonieke De header bestaat alleen uit de afbeelding, de teksten van de bio worden voor iedereen op dezelfde manier eroverheen gelegd. Wit in achtergron kan (kijk maar naar mijn headerimage die ook veel lichte kleuren bevat), omdat er een ‘verloopje’ overheen gelegd wordt. De kleur van de links in tweets kun je wel bepalen via https://twitter.com/settings/design. Maar dat gaat alleen op voor hoe jij het ziet, als ik jouw profiel bekijk heb je daar geen invloed op.

Reageer...