twittermania.nl

facebook rss

Hashtags zijn ideaal om communicatie rond een bepaald onderwerp te bundelen, zodat iedereen alles kan lezen en niet alleen de info uit het eigen netwerk krijgt. We hebben al veelvuldig aandacht besteed aan hashtags; je kunt ze kapen voor goede doelen, maar ook politici kunnen ze goed gebruiken. De republikeinen hebben er nog een beetje moeite mee, maar als ze over ins en outs van hashtags lezen in onderstaande infographic komen ze er wel uit.

Onderstaande infographic is afkomstig van BitRebels waar ook het origineel te vinden is:

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “De kracht van een Twitter-hashtag [infographic]”

  1. Ik vraag me af wat de daadwerkelijke waarde is van een hashtag. Je ziet merken en bedrijven die zelf een hashtag verzinnen omdat ‘dat goed is voor de vindbaarheid’. De waarde van een hashtag schuilt in het volume er achter: wordt het opgepakt in de Twitter-community of ben jij de enige die een bepaalde hashtag gebruikt?

    Sommige ‘reclametweets’ zijn zo vol gepropt met hashtags waarvan ik me afvraag of iemand er uberhaupt op zoekt. Het is voor mij slechts een gevoel en kan het niet onderbouwen met cijfers, maar als iemand die heeft, zou ik zie graag zien.

Reageer...