twittermania.nl

facebook rss

BigData is een buzzwoord dat je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. In het kort komt het erop neer dat wij met z’n allen tegenwoordig zoveel data produceren dat analyse van die data inzichten in ons leven, gedrag en toekomst kan geven als nooit tevoren. Voorbeelden van die data zijn natuurlijk onze tweets, al of niet voorzien van gps geo-locatie gegevens, onze foto’s met gps, maar ook onze airmiles, freebees, bonuskaartkortingen, cctv-camera’s en ga zo maar even door. Vanavond is er ¬†vanaf 19.00 uur een live Big Data Event waaraan Twitter deelneemt en jij kunt daaraan meedoen!

Het BigData-evenement kreeg als titel “The Human Face of Big Data” mee. Het gaat in op de mogelijkheden die Big Data-analyse ons biedt en Twitter heeft daar volop voorbeelden van. Van een realtime sentiment analyse van de Amerikaanse verkiezingen, via trackingsystemen in geval van rampen tot inzichten in hoe (besmettelijke) ziektes zich verspreiden binnen een populatie.

Twitter maakte een (erg grote) pdf om hun eigen BigData te illustreren:

Twitter beschrijft de mogelijkheden van het onderzoek naar hun eigen Big Data als volgt:

Every day, Twitter users send 400 million Tweets expressing a vast array of ideas and opinions. Collectively, and studied in aggregate, public Tweets are not only measurable. They can reveal any number of clues and trends about who we are: our cultures, our mindsets, who we favor or disfavor, and much more.

En ter gelegenheid van het event, dat op 20 november gaat uitmonden in een boek, is er een app waarmee je in de tussenliggende periode kunt meedoen aan dat Big Data- event en terloops ook inzichten krijgt in je eigen Big Data!

This groundbreaking app will allow you to anonymously compare answers about yourself, your family, trust, sleep patterns, sex life and dreams with millions of others around the world. The app will also allow you to measure your daily activity (distance traveled, social activeness), as well as help discover your Data Doppelganger; a photo of someone in the world whose answers are most similar to yours.

De app, voor iPhone of Android, kun je downloaden via de website van The Human face of Big Data. Het filmpje hieronder laat je er meer over zien:

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

Reageer...