twittermania.nl

facebook rss

Ik houd ervan als studenten verder denken dan hun neus, of curriculum, lang is; we hebben er al meermaals voorbeelden van gezien. Vanmorgen zag ik daar weer een voorbeeld van dat ik met jullie moest delen: MagPi Radio: een ‘radio’ die Twitter-lijsten aan je voorleest en nog veel meer kan. De MagPi Radio is bedacht door William Lindmeier en er is ook een werkende versie. Nu nog wachten op iemand die hem in productie wil nemen, of een handige hobbybob die hem voor je wil maken.

magpi-radio

De MagPi Radio is dus een proof-of-concept om te bewijzen dat het kan en werkt. William maakte hem als project voor zijn studie Physical Computing bij @ITP_NYU. Daar leren de studenten om data te hergebruiken. Sommige doen dat door er geluiden of kleuren mee te fabriceren, William maakte een radio.

De radio gebruikt de data, converteert die via spraaksoftware en kan zo twee soorten Twitterfeeds voorlezen. Enerzijds kan het lijsten voorlezen die bijgehouden worden via het @magpiradio account en anderzijds kan het feeds voorlezen die Twitter aanbiedt zoals ‘Nearby’ en ook @-mentions ed.

In schema ziet de opbouw van MagPi Radio er zo uit:

magpi-radio-schema

William heeft er dus nog geen concrete plannen mee en heeft via zijn blog de schema’s en code openbaar gemaakt zodat iedereen die een beetje technisch onderlegd is er ook mee aan de gang kan.

Voor de rest die dat niet is of kan, hebben we nog een video van MagPi Radio waarin je kunt zien hoe het werkt en waarom ik hem graag zoou willen hebben… Maar dan wel met Nederlandse spraaksoftware…

©Twittermania @Hermaniak

PS Wil je je tweets voorgelezen hebben, maar heb je niet de kennis en kunde om dit te maken, maar wél een mobiele smartphone; dan kun je Vocalyze gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Reageer...