twittermania.nl

facebook rss

Er is al menig pagina over vol geschreven; het is voor bedrijven én de overheid belangrijk om een, voor iedereen helder, beleid te hebben betreffende het gebruik van social media. Het hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn maar het kan veel vervelende voorvallen én ontslagen voorkomen; zoals de ontslagen die vielen bij het Britse ministerie van Werk en Pensioenende of de tweet van een Eindhovense buurtbrigadier over een verdachte vrouw met snor.

social-media-werkvloer-twitEn met een helder beleid wordt geen ‘totale inperking’ van het gebruik van Twitter en andere sociale netwerken bedoeld, zoals geldt op het Britse ministerie van Werk en Pensioenen. Die totale inperking zorgde er wel voor dat er elf ambtenaren, die toch actief bleven op social media, zijn ontslagen. Tegen een groep van 105 ambtenaren zijn disciplinaire maatregelen genomen, 34 kregen een laatste waarschuwing, 35 een geschreven waarschuwing en 36 ambtenaren werd mondeling de mantel uitgeveegd. De vraag die opkomt is dan toch of goede afspraken over een verantwoord gebruik van social media niet beter werken dan een deel van je personeel ontslaan?

Onhandig
Dat mensen wel eens, al dan niet opzettelijk, berichten posten met een minder prettige inhoud is bekend. En wat de één grappig vindt, wordt door de ander heel anders gewaardeerd. Al met al kan het tot verwarrende situaties leiden. Een Eindhovense buurtbrigadier ondervond dat na het versturen van een tweet over daders van een beroving.

In eerste instantie bood hij zijn excuses aan: ‘Ik stelde met deze grap vrouwen met snorren in een kwaad daglicht. Ik maakte humor over een groep vrouwen die het al moeilijk genoeg heeft. Excuses hiervoor.’ Later verwijderde hij zijn excuustweet en gaf aan dat het geen grap was.

Een onhandige tekst twitteren kan altijd gebeuren. Het is dan belangrijk om de eventuele commotie die ontstaat op een juiste manier het hoofd te bieden, maar of dat hier met die laatste tweet het geval is?

Bron ©Twittermania @TekstGevoel

Gerelateerde artikelen

Reageer...