twittermania.nl

facebook rss

FireFox kennen de meesten van ons als de browser met het bekende vosje voor je computer, maar net als Google met Android gaat FireFox ook een mobiel platform voor telefoons als Operating System (OS) lanceren aan het eind van dit jaar. Tijdens het Mobile World Congress 2013 in Barcelona afgelopen weekend werd het OS onthuld en kwamen er meer details aan het licht. Details als de optie om te twittereren via het OS!

firefox-os

FireFox OS zal voorlopig nog niet verkrijgbaar zijn, daarvoor moet je wachten tot het eind van het jaar, maar dan zullen de telefoons met de nieuwe software erop verkrijgbaar zijn via 18 partners/operators.

Volgens FireFox zal het een volwaardig OS zijn met alle functionaliteiten die je mag verwachten anno 2013:

Firefox OS includes all the things people need from a smartphone out of the box – calls, messaging, email, camera and more – as well as the things you wish a smartphone offered, like built-in cost controls, social features with Facebook and Twitter, location-based services, the Firefox Web browser, new ability to discover one-time use and downloadable apps, Firefox Marketplace and much more.

En daar waar Apple apps verspreid via iTunes AppStore en Google via Play, zal FireFox ook een eigen MarketPlace krijgen:

Firefox Marketplace will include popular apps such as AccuWeather, Airbnb, Box, Cut the Rope, Disney Mobile Games, EA games, Facebook, Nokia HERE, MTV Brasil, Pulse News, SoundCloud, SporTV, Terra, Time Out and Twitter as well as personally-tailored and local apps that are relevant to users in their respective regions.

Apps voor FireFox OS worden gemaakt in HTML5, dus iedere handige webbouwer kan er zich op storten.

Bron ©Twittermania @Hermaniak

Naschrift: Twitter heeft inmiddels via een eigen blog ook bekend gemaakt dat het op FireFox OS zal verschijnen.

Video link

Gerelateerde artikelen

Reageer...