twittermania.nl

facebook rss

We kennen allemaal wel de situaties waarbij de een of ander iets op Twitter zet, maar daar achteraf enorme spijt van kreeg. In een poging het gezicht en de reputatie te redden, wordt dan veelal naar het wapen van ‘verwijderen’ gegrepen. Maar tot nu kon je er gif op innemen dat de een of ander wel een screenshot van de tweet gemaakt had en dat je dus toch door de mand viel. Dat is vanaf nu verleden tijd, als je dat nu overkomt kun je zeggen dat de afbeelding fake is en gemaakt door de tool die ik je nu laat zien!

lemmetweetthat

De website ‘LemmeTweetThatForYou.com‘, waar je hierboven een screenshot van ziet, stelt je in staat om ‘Fake’-tweets van iedereen op te stellen!

Natuurlijk probeerde ik dit met enige zelfbevlekking:

lemmetweetthat2

Tijdens het opstellen worden razendsnel alle relevante onderdelen van de Twitter.com website gehaald die horen bij het account van degene die de faketweet moet gaan versturen.

In dit geval heb ik de nationale KnuffelNerd Alexander Klöpping een promo voor ons weblog laten opstellen. Nadat ik alle fakegegevens heb ingevuld en op de onderste knop klik krijg ik dit:

lemmetweetthat3a

De tweet lijkt perfect! Ik krijg er een url voor die je kunt delen en ik kan de faketweet ook tweeten!

Om het ‘nog’ echter te laten lijken, kun je de url ook eerst nog een keer met bijvoorbeeld bit.ly inkorten! Benieuwd of Alexander hier nog op gaat reageren, vrees dat het tussen al zijn mentions niet gaat opvallen…

Maar het biedt dus ongekende mogelijkheden zoals ook de bekende marketingman Brian Solis ontdekte en allerlei celebs zijn boek liet promoten!!!

Nu pakken we het hier nogal ludiek en met een knipoog op, maar in principe is dit een erg gevaarlijke ontwikkeling! We weten allemaal hoe goedgelovig twitteraars kunnen zijn! De retweets van celebs die overleden zouden zijn, en de hoeveelheid DM-spam naar aanleiding van ‘die schokkende foto’s van je’ bewijzen dat veel, om maar niet te zeggen heel veel, mensen niet erg lang nadenken voor ze in actie komen en hiermee zullen we de koemende dagen kunnen wachten op ernstiger misbruik van de mogelijkheden.

Maar wie weet hoelang het nog gaat duren zoals @Klup van Twirus en PeerReach hier terecht opmerkt:

©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

1 reactie to “Tool laat je ‘fake’ tweets maken! Screenshots voortaan onbetrouwbaar!”

  1. Rick de Haan says:

    Snel checken of de tweet van een bepaald screenshot echt is? Ga naar http://www.allmytweets.net en zoek met CTRL-F op een paar woorden uit de tekst van de tweet.

Reageer...