twittermania.nl

facebook rss

Toegegeven, het is niet helemaal gloedje nieuw meer, maar toch zeker een eervolle vermelding waard. Een mooie tool, die doelgericht helpt sites te bouwen, met slimme vormgeving en optimaal gebruiksgemak. Ik heb het over social media aggregator RebelMouse. De website RebelMouse werd een jaar geleden opgericht door Paul Berry, de voormalig Chief Technical Officer (CTO) van de Huffington Post. Dit deed hij, zoals het hoort bij zichzelf serieus nemende start-ups, door eerst met een hoop tromgeroffel een beta-versie te lanceren voor de ‘lucky few’. Deze strategie van exclusiviteit zorgde in de eerste week al voor ruim twaalfduizend aanmeldingen.

rebelmouse

Maar wat is RebelMouse? Het is niet eenvoudig direct te zeggen waar de tool nu het meeste op lijkt. In diverse blogs is het al vergeleken met Tumblr, WordPress, Storify, Summify en Scoop.it. Zelf zegt RebelMouse vooral een eenvoudige oplossing te willen bieden voor bedrijven of personen die met beperkte middelen een website willen bouwen.

Uiteindelijk is het veel meer dan dat. Berry heeft goed zitten broeden op dit vernuft. Op een slimme manier heeft hij gekeken naar ontwikkelingen van het sociale web en het beste uit een aantal werelden geplukt. Zo doet de visuele weergave meteen denken aan Pinterest. Net als Pinterest maakt RebelMouse gebruik van jQuery’s Masonry. Deze collagevorm van posts, maakt van een weinig spannende Twitterfeed meteen een hoogstaand stukje vormgeving.  Verder heeft RebelMouse leentjebuur gespeeld bij Storify en zitten er wat CMS-achtige kwaliteiten in.

Hoe werkt het pecies? Je logt eenmalig in via een van je sociale media kanalen. Daarna kun je je andere kanalen een voor een toevoegen. Dit resulteert uiteindelijk in je persoonlijke social hub.

Voor de die hard twitteraars is er veel te beleven. De tool biedt een enorme flexibiliteit. Zo kan je Twitterlijsten toevoegen, en als dat nog niet specifiek genoeg is, is er de mogelijkheid om deze lijsten nog verder filteren op hashtag. Handig, wanneer je bijvoorbeeld wil laten zien wat een lijst van deskundigen over een specifiek onderwerp of evenement te melden heeft. Buiten deze lijsten kun je ook de tweets die je favorite en tweets van andere twitteraars in je feed toevoegen. In totaal kun je 25 van dit soort verschillende feeds instellen.

Functionaliteit die nu nog gratis is, maar die in de toekomst tegen betaling beschikbaar wordt, is de Twitter zoekoptie. Je kan geavanceerde zoekstrings in je feed opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld een stream opzetten met alles over auto’s met uitsluiting van het merk Ford.  Hoe fijn is dat!

Een mooi voorbeeld van hoe een RebelMouse pagina er in de praktijk uit ziet, is de website van investeerder Lerer Ventures.

Door een goede voorselectie, het gebruik van eigen fonts, en de mooie visuele weergave worden tweets erg toegankelijk gemaakt. Zo kunnen ook de niet-twitteraars nog meegenieten met wat er allemaal op dit medium gebeurt.  En dat is nu juist wat er zo leuk aan is!

©Twittermania @PeterStaal

Eerste bijdrage van Peter: Communication | Social Media | PR | Media | Cooking | Photography | Online | Community Manager

Gerelateerde artikelen

Reageer...