twittermania.nl

facebook rss

Heb je wel eens het gevoel dat je iemand anders wilt zijn, dat je uit je eigen bubbel wilt stappen en een andere persoonlijkheid aan wilt nemen? Als je daarop ja antwoord dan is social media dé plek voor je. Je kunt via Twitter bijvoorbeeld een account openen en je daarmee als iemand anders voordoen. Maar ja, dan moet je eerst weer volgers opbouwen, en ga zo maar door. Maar nu is er een ‘alternatief’! Je kunt Kyle McDonald worden! Even dan, tweet voor tweet, hij laat namelijk iedereen via zijn account tweets versturen!

kyle-macdonald

Kyle McDonald is een Amerikaanse kunstenaar die eerder van zich deed spreken met het project People Staring at Computers. In zijn nieuwe project kijkt hij naar de online identiteiten die we van onszelf bouwen en vraagt zich af wat daarbij komt kijken:

Twitter [is] one of the few services that has helped shape our understanding of what it means to craft an identity online, [so] I’ve decided to put my own identity in the hands of the public.

De laatste tweets die je via het account ziet zijn dus niet van hemzelf, maar van willekeurige tweeps die via zijn account boodschappen de wereld insturen. En aangezien die ongecensureerd zijn een kleine waarschuwing voor je de timeline van Kyle’s @Kcimc account bekijkt!

Kylie heeft hiervoor de optie om DM’s van iedereen te ontvangen aangezet en met een beetje gesleutel publiceert hij DM’s die beginnen met een ~ als zijnde tweets van hemzelf.

Natuurlijk probeerde ik dat ook zelf!

kyle-macdonald2

En nu zou je natuurlijk de betreffende tweet die ik via Kyle’s account verstuurde verwachten, maar helaas:

kyle-macdonald3

Damn, je kunt dus niet zomaar mensen DM’s sturen als die die optie aan hebben gezet. Blijkbaar moet je het account eerst wel zelf gaan volgen!

Daarna lukt het wel, maar omdat ik niet weet hoe lang de rij wachtende tweets is, zal ik later als de tweet verstuurd is maar weer ontvolgen en de tweet hier embedden als ‘bewijs’. Nu wordt mijn timeline namelijk vervuild door allerlei ‘grappige’ en onbegrijpelijke updates…

En daar is ie dan:

 

Bron ©Twittermania @Hermaniak

Gerelateerde artikelen

Reageer...